Ny lördagsunderhållning för SVT

Idag blev det officiellt att vi gör Duellen – ett nytt program på SVT! I ett pressmeddelande som gick ut från SVT står följande:

Oväntade och spektakulära dueller är huvudingrediensen i SVT:s nya lördagsunderhållning som får premiär i höst. I Duellen gäller det för lagen i studion och för tv-publiken att gissa rätt om vem som vinner i utmaningar såsom tio barn i dragkamp mot Sveriges starkaste man, cyklist mot ryttare till häst genom lerig skog eller vem som hugger ner tio träd snabbast – en skogsmaskin eller tio skogshuggare. Programledare är Carolina Klüft och Micke Leijnegard.

Under åtta lördagar tävlar lagen i studion om att gissa rätt på utgången i sex olika dueller. Hemma i tv-soffan kan tittarna gissa och tävla med Duo-appen.

Carolina Klüft och Micke Leijnegard är programledare och Carolina Klüft ska dessutom själv delta i några av duellerna, där hon antar minst sagt häpnadsväckande utmaningar. Bland annat ska hon springa ikapp med ett tunnelbanetåg. Carolina Klüft debuterar som programledare på SVT och är peppad inför sitt uppdrag.

– Jag föll direkt för Duellen som program och tror att både stora och små kommer att gilla det. Det ska bli spännande, inspirerande och tryggt att få göra programmet tillsammans med en så erfaren och duktig programledare som Micke. Nu känner jag att tävlingsmänniskan i mig börjar vakna till liv igen, det pirrar redan inför duellerna som jag ska utföra, säger Carolina Klüft.

Dråpliga och filosofiska utmaningar väntar.

– Duellen är en sagolik samling utmaningar, ofta knäppa och dråpliga men samtidigt i grunden filosofiska. För vem är inte fascinerad av människans eviga kamp mot elementen? Vem hinner först ner från taket på en skyskrapa: en kommandosoldat eller hissen? Sedan är det förstås kul att göra programmet tillsammans med Carolina Klüft, en människa som bevisligen har utmanat, och i viss mån besegrat, självaste tyngdlagen, säger Micke Leijnegard.

Programmet har med framgång sänts under tre säsonger säsonger i DR, danska public service-tv.

Programformat: 8 x 60 minuter.
Sändning: Lördagar kl 20:00 i SVT1.
Premiär: Augusti 2017
Uppställning: 20 lag tävlar i varje program om att gissa rätt om utgången i sex dueller.
Produktionsbolag: Jarowskij

Vill du vara med?

Vi söker fortfarande deltagare som vill tävla i studion. Läs mer och ansök här >>