Nu blir det mer panik i tomteverkstan!

Nu börjar inspelningen av uppföljaren till 2019 års julkalendersuccé Panik i Tomteverkstan. I Mer panik i tomteverkstan återvänder vi till tomtevärlden på Nordpolen, men denna gång under lågsäsong på sommarhalvåret. Hur ser livet ut hos tomtefamiljen och alla nissar när det är lugnare i verkstaden?

Tomtemor har tagit ut skilsmässa och flyttat till den vanliga världen för att förverkliga sig själv. Nu lever Tomten (Per Andersson) varannan-vecka-liv med sina barn Julle (Elis Nyström) och Julina (Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou) och försöker desperat få ihop vardagspusslet.

Snögubben och de övriga vännerna i Tomtens närhet är oroade över situationen och försöker hjälpa till så gott de kan men Tomten visar sig vara totalt hopplös både som ensamstående far och arbetsledare i tomtebyn.

Plötsligt en dag dyker Skogsrået (Alida Morberg) upp i byn, och hon får Tomten att fullständigt tappa fattningen. Det gamla gardet i Tomterådet ställer sig skeptiska till Tomtens nya flamma. Vem är hon, varför har hon flytt från den vanliga världen till Tomtevärlden och vad vill hon egentligen Tomten och hans familj?

Tomterådet spelas av Christina Schollin, Lasse Åberg, Katarina Ewerlöf, Sven Melander, Ulla Skoog och Johan Rabaeus. Rolf Skoglund är Ur-tomten och Snögubbens röst görs av Leif Andrée.

Mer panik i tomteverkstan blir fredagsmys för familjen och har premiär i SVT i oktober. För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson, som också låg bakom julkalendern 2019. Produktionsbolag: Jarowskij. Producent: Victoria Dale.