Nomineringar Guldbaggen

Den 22 januari är det dags för årets Guldbaggegala på Circus i Stockholm. I rutan får vi återigen (6:e året) se Petra Mede leda den prestigefyllda galan. Petra är en oerhört uppskattad programledare och en numera veteran i sammanhanget. Hennes insatser är en av de faktorer som gör Guldbaggen till ett så populärt evenemang.

– Galornas gala, och jag får vara med igen. I år känns det extra roligt och ärofyllt då svensk film gjort ett segertåg världen över. Ett fredligt sådant, säger Petra Mede.

Och nu till Jarowskijs stolthet – vi är nominerade i hela tre kategorier! Den första är årets nyhet, Guldbaggens publikpris, som produceras av Filminstitutet i samarbete med Aftonbladet. Där listas Solsidan som en av åtta nominerade som gått vidare från 41 svenska nomineringsbara långfilmer vilka gått upp på bio under 2017.

Den 12 januari presenteras de tre slutfinalisterna och vinnaren utses på Guldbaggegalan den 22 januari. GÅ DÄRFÖR IN OCH RÖSTA PÅ SOLSIDAN! Alla kan rösta en gång om dagen på Aftonbladet. Omröstningens sista dag är 17 januari.

Den andra nomineringen, Bästa kvinnliga huvudroll, gick till Mia Skäringer för hennes roll som Anna i Solsidan. Petra Cabbe fick nomineringen för Bästa mask/smink i Solsidan. Ni är grymma! Lycka till, vi håller tummarna för er.

Solsidan är en samproduktion mellan FLX, Jarowskij och TV4. Distributör: SF Studios.

Guldbaggegalan direktsänds i SVT1 och SVT Play direktsänder i fem och en halv timme.

Glöm nu inte att gå in och rösta och missa för allt i världen inte Guldbaggegalan måndag den 22 januari!