Ikväll går premiären för Vår tid är nu av stapeln

Då var det dags! På SVT1 kl 20.00 visas äntligen det första avsnittet av serien.

Vår tid är nu är ett kostymdrama där andra världskriget går till ända och serien inleds med fredagsdagen 1945. Det är ett enda stort jubel på Kungsgatan och handlingen tar avstamp där två unga personer möts i en frizon som för stunden är bortkopplad från klasskillnader och ideal.

Familjen Löwander driver den anrika restaurangen Djurgårdskällaren i Stockholm. Modern Helga (Suzanne Reuter) är den styrande handen i familjen och den äldste brodern Gustaf (Mattias Nordkvist) har det övergripande ansvaret för restaurangen. Den mellersta i syskonskaran, Peter (Adam Lundgren), återvänder från sin krigstjänstgöring i Småland. Peters synsätt på hur verksamheten ska bedrivas visar sig snart vara en annan än den som sin mor och bror har.

Nina (Hedda Stiernstedt), familjens yngsta, är en bestämd och livfull kvinna som lever efter egen devis och inte den som samhället förväntar sig.

Snart uppstår konflikter i familjen. Hur ska familjen täppa till de uppkomna sprickorna och hur tacklar de den nya tiden som ligger framför dem?

Den här spännande familjekrönikan får vi följa under 10 veckor i höst med start ikväll!Fotograf Johan Paulin

Du kan även se avsnittet kl 20.00 på SVT Play.

Med det sagt hoppas vi nu att ni sprider ordet och njuter ordentligt av kvällens program!


Fotograf Johan Paulin