Guldbaggens publikpris – Solsidan vidare!

I fredags gick Svenska Filminstitutet ut med vilka tre filmer som fått flest röster och som nu har chansen att vinna Guldbaggens publikpris. Solsidan norpade en av nomineringarna! Räkneverket har nollställts och röstningen fortsätter nu på dessa tre filmer, fram till och med onsdag denna vecka. Gå därför in och RÖSTA PÅ SOLSIDAN! guldbaggen.aftonbladet.se

Svenska Filminstitutet guldbaggen.se
PRESSMEDDELANDE

Här är de nominerade till Guldbaggens publikpris


Sameblod, Solsidan och Superswede är nominerade till Guldbaggens publikpris

Publiken har via en omröstning på Aftonbladet utsett följande tre nominerade till Guldbaggens publikpris för filmåret 2017: Sameblod, Solsidan och Superswede. Nu fortsätter omröstningen och vinnaren avslöjas på Guldbaggegalan den 22 januari.

 Drama, action, komedi eller dokumentär – 41 svenska långfilmer har blivit tre nominerade till det nyinstiftade priset Guldbaggens publikpris.Sameblod, Solsidan samt Superswede har nu chansen att motta den nya statyetten för Guldbaggens publikpris på galan den 22 januari.

Omröstningen på guldbaggen.aftonbladet.se nollställs nu för den sista omgången och stängs onsdagen den 17 januari 23.59.  Alla kan rösta en gång om dagen och har chansen att vinna ett galapaket samt en All-in-One Soundbar från Samsung som är en av Guldbaggens huvudsponsorer.

– Det här är fantastiskt med tanke på att Sameblod startade i en underdogposition på svenska biografer och sedan växte tack vare publiken. Filmen har fungerat så fint på festivaler runt om i världen och publikmottagandet, var den än har visats, har varit överväldigande, säger Lars G. Lindström, producent Sameblod.

– Vi är så oerhört glada och tacksamma att publiken älskar Solsidan lika mycket som vi gör! Nu håller vi alla tummar att vi ska få det allra finaste priset på galan nämligen publikens pris, säger Emma Nyberg, producent Solsidan.

– Mäktigt att Superswede är en av tre filmer som har chans att vinna Guldbaggens publikpris. Det är det finaste erkännandet vi kan få. Alla vi som jobbat med filmen gör vågen av stolthet, säger Henrik Jansson-Schweizer, regissör Superswede.

Priset produceras av Svenska Filminstitutet i samarbete med Aftonbladet.

Rösta på Guldbaggens publikpris här: guldbaggen.aftonbladet.se

Läs allt om Guldbaggen på guldbaggen.se

Stockholm, 12 januari 2018