Svansen i kläm

Att flytta från Australien till Sverige kan vara kämpigt – speciellt om man är en känguru. Familjen Macropod är en kängurufamilj som tvingats fly sitt hemland Australien och söker nu lyckan och en tryggare tillvaro i Sverige. Syskonen Benjamin och Molly börjar sin nya skola med blandat resultat.

Storebrodern Benjamin försöker anpassa sig och bli accepterad av skolans tuffaste gäng medan lillasystern Molly vill vinna skolans årliga Talangjakt med sin nya bästis Victoria. I Sverige är det dock jätteovanligt med kängurus. De flesta har kanske sett en känguru någon gång på TV men sällan gått i samma skola som en. Svansen i kläm är en historia om en ovanligt vanlig kängurufamilj.

Om Svansen i kläm

Kund: SVT / Barnkanalen
Antal säsonger: 1
Antal avsnitt: 8
Skådespelare: Ida Hedlund-Stenmarck, Lisbeth Johansson, Anton Forsdik och Fredrik Hallgren
Producent: Jonas Overton
Regissör: Kristian Dahl
Fotograf: Bo Pärletun
Mask: Daniela Mengarelli
Kostym: Felicia Kronlöf
Scenograf: Angelica Nyman
Redigering: Isabel Bjurenstedt

Vill du skapa historia?

Jarowskij är ett av Sveriges största produktionsbolag som samarbetar med de största kanalerna och Sveriges finaste varumärken. Vi sysselsätter de allra bästa i branschen, allt från författare, redigerare och producenter till stylister, skådespelare och programledare. Hos oss hittar du både de största TV-stjärnorna och supertalangerna som just har gått ut gymnasiet.

Om du kommer till oss med en idé, ett behov eller en uppgift kan du vara säker på att den hamnar i rätt händer. Dessutom lovar vi att bjuda på kaffe. Så frågan är – vill du skapa historia?

Om oss