Johanna Bergenstråhle ny utvecklingschef för Jarowskij Drama

Det blir Johanna Bergenstråhle som ska leda Jarowskijs nya utvecklingsavdelning inom Drama.

Johanna har tidigare varit dramaproducent hos Jarowskij innan hon gjorde ett mellanspel på TV4/C More som bland annat tf Dramachef. Den 1 februari 2018 kliver hon in som Head of Development för att växla upp Jarowskijs dramaproduktioner.

-Att få leda arbetet med att följa upp succeer som SVTs storsatsning ”Vår tid är nu” är ett oemotståndligt uppdrag. Jarowskij lyckas med att vara det lilla kaxiga uppstickarbolaget samtidigt som det har det stora bolagets fördelar. Man behöver målmedvetenhet, kreativt utrymme och finansiell styrka för att driva dramaprojekt, i den starka konkurrens som råder idag. Jag ser enormt mycket fram emot att få bli en del av det kreativa och begåvade teamet på Jarowskij, säger Johanna Bergenstråhle.

Utvecklingsavdelningens uppdrag blir att leda dramautvecklingen på Jarowskij, knyta till sig talang, identifiera behov hos beställare – såväl lokala som internationella, samt vara en övergripande kraft på Jarowskij drama.

– Dramaproduktioner är inte bara mycket uppskattade av publiken, det är även en genre som spelar en viktig roll i dagens samhälle. Det ställer stora krav på såväl nya idéer som format. Johanna har lång erfarenhet som producent av film- och tv-produktioner från olika delar av branschen och blir en mycket viktig del i vårt framtidsbygge genom att leda utvecklingssatsningen inom dramaproduktioner, säger Iréne Lindblad, vd för Jarowskij.

Johanna Bergenstråhle kommer senast från TV4/C More som senior exekutiv producent för dramaserier, samt tillförordnad Dramachef. Hos Jarowskij producerade Johanna bland annat Welcome to Sweden för NBC/TV4 och dessförinnan för SF Studios succétrilogin LasseMajas Detektivbyrå.

För mer information, kontakta gärna:
Iréne Lindblad, tel +46 73 687 87 11
Johanna Bergenstråhle, tel +46 70 250 51 92