Svansen i Kläm lyckad premiär

I fredags förra veckan hade Svanen i Kläm premiär på SVT Barnkanalen. Och vilken premiär det blev! Med 137 000 tittare blev Svansen i Kläm det mest sedda programmet på SVT Barnkanalen den dagen. Dessutom var det en fördubbling av tittare på den tidsslotten mot fredagen veckan innan. Tittarandelen låg på strax över 50% i åldern 3-11 år.

Att premiären blev uppskattad syns inte enbart på tittarsiffrorna utan nu har även programchef Johanna Gårdare skrivit ett fint inlägg om serien. Nedan följer några rader ur hennes text på bloggen.

– Serien ”Svansen i kläm” som vi visar nu på Barnkanalen berättar med humorns hjälp om utanförskap och integration i ett Sverige där främlingsfientligheten och rädslan för det okända blir allt starkare. En vanlig kängurufamilj flyr de vilda, farliga djuren i Australien och flyttar till Sverige. Där möter, framför allt de två barnen, stora utmaningar med att passa in i den svenska skolan. Och för mig blir det tydligt, det finns många kängurus därute som känner samma sak: jag önskar att någon kunde förstå mig, säger Johanna Gårdare.

Svansen i kläm tar upp kampen om att passa in och accepteras, söka vänskap och att våga vara sig själv. Igenkänningsfaktorn finns där och serien bjuder på många skratt. Missa därför inte det andra avsnittet av dessa urgulliga karaktärer imorgon kl 19.25 på Barnkanalen.

Producerat av Jarowskij för SVT/Barnkanalen
Manus: Peter Arrhenius
Regi: Kristian Dahl
Producent: Jonas Overton